Tyršova 1066/2, 408 01 Rumburk
+420 412 332 302
info@zstyrsovarbk.cz

Máme rádi zvířata

Máme rádi zvířata

psí útulekV pátek 4.10. jsme si s dětmi připomněli, že i zvířata mají „svůj den“ – a to právě tento. Děti z 1. stupně se na něj vždy těší, protože vědí, že se v hodinách bude o nich povídat, děti si mohou malé zvířátko dokonce přinést do školy, pochlubit se s ním a povědět spolužákům, jak se o něj starají. Někteří žáci přinesou knihy, fotografie nebo obrázky svých kamarádů a je pěkné vidět, že se mezi sebou dokáží poslouchat, zaujmout a jeden druhému umí i poradit.
Žáci 3. tříd se letos zašli podívat i do místního psího útulku, jak se žije pejskům a kočičkám, které jejich majitelé opustili, nebo se o ně nemohli dál starat. Díky bleskové finanční sbírce děti nepřišly s prázdnou, ale přinesly několik kg granulí. Zaměstnanci útulku byli velmi ochotní a po prohlídce psích kotců a pelíšků nových koťátek si s dětmi popovídali a trpělivě odpovídali na jejich dotazy. Malá koťata by si nejraději děti odnesly hned domů.
Návštěva byla zajímavá a poučná, děti si snad uvědomily, že zvířata chováme pro radost, ale že jejich chov je především starost i na několik let.