Tyršova 1066/2, 408 01 Rumburk
+420 412 332 302
info@zstyrsovarbk.cz

Prvňáčci na policii

Prvňáčci na policii

I tento školní rok byly pozvány děti z 1. tříd na návštěvu rumburského oddělení Policie ČR. Bylo pro ně připraveno zajímavé dopoledne, kde si mohly prohlédnout nejen vyšetřovnu místního oddělení, operační místnost, celu pro zadržené osoby, ale byly i seznámeny s prací městské a dopravní policie.

Akce se zúčastnilo asi 80 prvňáčků rumburských škol. Policisté a další zaměstnanci (např. pracovnice ze záchytných kotců) dětem názorně předvedli policejní techniku, vybavení, pomůcky k odchytu zvěře, vysvětlili používání kamerového systému, dovolili dětem vyzkoušet si posezení v policejních vozech a potěžkat neprůstřelnou vestu, sejmuli zájemcům ( … a chtěli všichni) otisky prstů, umožnili dětem „zafoukat si“ do alkohol testeru pro řidiče a spoustu dalších činností.

Na závěr se dětem předvedli policejní psi. Baron a Endy poslouchali svého pána na slovo a při ukázce zadržení pachatele z nich šel opravdu strach.

Všem, kteří se na tomto povedeném dopoledni podíleli, moc děkujeme. Děti se vrátily do školy nadšené z nových zážitků a my, pedagogové, oceňujeme ještě bezvadnou organizaci a velmi pěkné podání a přístup k dětem.